49213250_1976602795742769_5228067499609686016_n

Meil on uus isane Grem

Kuna meie oma isastel paaritused ei õnnestunud ja ühel jäid paaritused tühjaks ja teisel on huvipuudus, olime sunnitud ringi vaatama välis-paarituste osas.  Sobivat poissi ma paaritamiseks lähiriikidest ei leidnud. Poisse oli, aga mitte nõuetele vastavaid, meie eesmärk ei ole lihtsalt kasse paaritada, vaid soovime tulemuseks ka väga ilusa välimikuga järglasi. Seega on isase valik väga oluline.

 

Eesti vanima devon rex aretajana on tehtud omajagu tööd ja ei tahaks seda lihtsalt käest lasta. Hetkel on meie fookus lühikesel ninal ja väga heal karval. Devonitel esineb tihti kehva karva, aga meie viimaste aastate devonite pesakondadest on tulnud  kõik väga heade karvadega kassid.

Leidsime uue devon rex poisi Tšehhist. Grem on juba aretuses end tõestanud, noor 1,5 aastane isane.  Tal on suurepärane pehme ja väga ilusa lokiga kasukas. Lisaks on tal lühike nina ning lai pea. Tema helesinised suured silmad oon geneetiliselt edasipäranduvad, ehk loodame mitmeid sinisilmseid maskiga järglasi.

Grem on nüüd sisse elanud ja värskelt teinud ka esimese paarituse. Kui kõik õnnestub, ootame esimest pesakonda 17-19 aprill.

Categories: Uncategorized